De behandeling : 'Wimperextensions'

Wimperextensions zijn nog steeds helemaal de trend van nu. Je bespaart veel tijd in de ochtend. Geen uitgelopen en klonterige mascara meer, maar prachtige volle wimpers die je uitstraling in één opslag veranderen.  


Veel mensen vinden de behandeling spannend of hebben eigenlijk geen idee hoe de behandeling in zijn werk gaat. Daarom leek het me voor veel interessant om wat meer over de behandeling te vertellen. 

Kom altijd zonder oog make-up naar de salon toe. Mascara, eyeliner/oogpotlood, oogschaduw en foundation/concealer zijn een no-go. Deze producten bevatten vaak oliën en daardoor kan de lijm niet goed aan de wimpers hechten. Indien je lenzen draagt, verzoeken we die voor de behandeling uit te doen of met bril te komen. Als de ogen met lenzen in langdurig gesloten zijn krijgt het hoornvlies niet genoeg zuurstof. De kans op gevoelige, rode ogen is dan groter.  

  • Als eerst gaan we samen een intake bespreken, we bespreken de wensen, verschillende soorten wimpers en ik geef je een advies. Iedereen heeft een andere vorm ogen en wimpers, daarom zien wimperextensions er ook bij iedereen anders uit.  

  • Vervolgens mag je plaats nemen op de heerlijke behandeltafel (bank) met een lekker zacht schuim kussen.  

  • We maken de wimpers nog een keer goed schoon, voor eventuele make-up restjes.

  • Dan plakken we de onderwimpers af, eerst een pad en vervolgens tape. Het is erg belangrijk dat de onderwimpers goed afgeplakt zijn, ter bescherming van de onderwimpers.  

  • Het plaatsen van de wimpers, door middel van 2 pincetten worden de wimperextensions met een speciale lijm op elk wimperhaartje geplaatst. Één pincet word gebruikt om de natuurlijke haartjes goed te kunnen spreiden. De andere pincet word gebruikt om de extension mee te pakken, het uiteinde in de lijm te dompelen en vervolgens op de natuurlijke haar te plaatsen. Na een aantal seconden zullen de wimperextension en natuurlijke haar aan elkaar binden. Gemiddeld worden er 100 tot 140 wimperextensions geplaatst per oog.  

De behandeling duurt gemiddeld 1,5 tot 2 uur. Tijdens de behandeling hoef je alleen maar te liggen en te ontspannen. De behandeling word ook als ontspannen en niet voelbaar ervaren. Een heerlijk rust momentje voor jezelf.  

  • Met een speciale 'lash fan' blazen we de lijm dampen weg, dit voorkomt dat het gaat prikken zodra je de ogen weer mag openen. 


Tadaaa.. prachtige wimpers en een mooie open blik!  

Hoe lang de wimperextensions blijven zitten is per persoon verschillend. Je wimpers en haar vallen uit, waarna er weer nieuwe haartjes groeien. Iedereen heeft een andere wimpergroeicyslus, elke 6-8 weken vallen je natuurlijke haartjes uit. Wanneer dit precies gebeurd is niet te zeggen, maar nooit allemaal tegelijk. Het duurt 9-12 weken voordat alle wimperhaartjes minstens één keer zijn uitgevallen en weer zijn terug gegroeid. Ook met wimperextensions gaat de groei gewoon door. De meeste klanten komen dan ook na ongeveer 2-3 weken terug voor een opvulbehandeling. 

Ben jij al fan?  Voor vragen of het maken van een afspraak kun je altijd vrijblijvend een berichtje sturen.  

www.pura-diva.nl

info@pura-diva.nl
0640966335

instagram & facebook : @salonpuradiva